Uk & Puk

Voor kinderen van 0-4 jaar

Bij IKC Prins Maurits werken we in de dagopvang en in de speelleergroepen met Uk & Puk. Dit is een uniek totaalprogramma kinderen van 0 tot 4 jaar. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen, ontwikkelen baby's, dreumesen en peuters zich breder en sneller. Uk & Puk is niet moeilijk, maar wel doordacht. De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden, motorische en zintuiglijke vaardigheden en geven de eerste rekenprikkels.

Spelenderwijs ontdekken, leren komt later...

Bij Uk & Puk draait het niet om lesjes geven en leren, maar om vrolijk spelen en ontdekken. Precies wat ukken het liefste doen! Door het spel op de juiste manier aan te moedigen, doen baby's, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden op en maken ze op natuurlijke wijze een brede ontwikkeling door. Speel, ontdek, groei!

Aansluiting op methoden van de basisschool

Met Uk & Puk stimuleren we de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden, motorische en zintuiglijke vaardigheden en geven de eerste rekenprikkels. Vanaf groep 1 borduurt Schatkist (de kleutermethode!) hierop voort met soortgelijke doelen, thema's en materialen. Schatkist werkt aan de brede ontwikkeling van kleuters. Alles komt aan bod: taal, rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling, motoriek, kunstzinnige vorming, wereldoriëntatie én wetenschap & technologie.

Weer later is er aansluiting op de methode Veilig leren lezen (groep 3). Zo leggen we met Uk & Puk een basis voor de doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar!