IKC Prins Maurits contactgegevens

Adresgegevens

Bezoekadres:
brandemeer 1
8918 GE Leeuwarden

Telefoon: 058 - 2663559
Mailadres: info@deprinsmauritsschool.nl

naam:
e-mail:
ik heb:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kind(eren) op school
Ik ga akkoord met het privacybeleid
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.


sluiten

nieuwsbrief

 
menu

Rots- en watertraining

Voor kinderen van 8-12 jaar

De rots is hard en sterk. Maar water spoelt zomaar om zo’n rots heen. En van allebei kun je wat leren. Van de rots bijvoorbeeld: stevig staan en jezelf beschermen. En van water: flexibel zijn, ergens omheen gaan. De Rots en Watertraining is een prachtige combinatie van lichaamsoefeningen en praten rond geweld en respect, kracht en soepelheid, conflict en vertrouwen.

Deze training, die IKC Prins Maurits in de loop van de basisschoolperiode laat geven, helpt leerlingen om te ontdekken hoe ze nog beter met zichzelf en anderen om kunnen gaan. Rots staat voor jezelf te beschermen, voor het bewustzijn van je eigen mogelijkheden en je persoonlijke levensweg.

Voor jongste groepen (4-8): Kiezel en druppel

Voor de groepen 1 tot en met 4 is er een speciale versie van deze training: Kiezel en druppel. Ook daar doen leerlingen van IKC Prins Maurits met plezier aan mee.

Waarom?

Als je meer zelfkennis wilt krijgen en beter je doelen wilt bereiken. Als je wilt leren meer voor jezelf op te komen, zichtbaarder te worden, assertiever te zijn en grenzen te leren stellen. Als jij je zelfvertrouwen, je veiligheidsgevoel en je communicatieve vaardigheden wilt vergroten.

Als je steviger wilt staan, beter oogcontact wilt maken, wilt leren om hulp te vragen en te geven, leren jezelf niet voorbij te lopen, je in te leven in een ander en rekening te houden met de gevoelens van iemand anders.

Daarom!

(meer over dit onderwerp)

Uitgelicht

 

De leerlingenraad is al flink actief. Elke vrijdag zijn zij herkenbaar in de school door het dragen van een badge. Zij zijn voor ons het oplettend oog en oor: waar lopen onze leerlingen tegenaan, wat willen onze leerlingen graag en de leerlingenraad kan ook helpen in voorbeeldgedrag: hoe los je een ruzie op, wat is een leuk spel om te spelen op het plein, wat kunnen we doen om een plezierige sfeer te hebben… Onze leerlingenraad heeft een prima inbreng!