Kinderopvang en basisschool voor alle kinderen (en hun ouders) uit Bilgaard

Je komt er om te leren, te spelen, te dansen, te sporten en om je te ontspannen. Voor alle kinderen van nul tot en met twaalf jaar uit Bilgaard is er nu IKC Prins Maurits. Eén plek voor baby- en peuteropvang, basisschool, buitenschoolse opvang, bibliotheek, sport, hulp bij alle opgroei- en opvoedingsvragen en nog heel veel meer.

Hier ontdek je waar je goed in bent. Dit is de plek waar je leert. Waar we jouw wereld willen laten groeien. En ook de plaats waar wij je helpen met al die dingen die jij moeilijk vindt, of het nu een puzzel is, een pittige rekensom, of samen een probleem oplossen.
Elke werkdag open van 07.30 tot 18.30 uur. In een prachtig nieuw gebouw aan de Brandemeer. En: niet alleen kinderen zijn er welkom. Ook hun ouders!

Wat bieden we jullie allemaal?

Dagopvang voor kinderen vanaf nul jaar. Speelleergroepen voor peuters van 2 en 3 jaar. De basisschool voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. Met voor en na de speelleergroepen en de basisschool steeds buitenschoolse opvang in hetzelfde gebouw. Met speciale programma’s voor alle kinderen uit de buurt die verder willen komen met bijvoorbeeld dammen of schaken, toneelspelen, verdedigingssporten, muziek of techniek. Maar ook voor iedereen die gewoon eens lekker op een rustig plekje een boek wil bekijken of lezen.

Wie maken IKC Prins Maurits?

Binnen IKC Prins Maurits werken verschillende organisaties uit Leeuwarden nauw samen. Met elkaar zorgen we ervoor dat kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving kunnen leren én kunnen genieten van de topjeugd die iedereen verdient.

De kern bestaat uit:

• Sinne kinderopvang
  • Basisschool Prins Maurits

Dit kernteam wordt ondersteund, geholpen én versterkt door medewerkers van:

• BV Sport (buurtsportcoaches en sportinstrumenten),
  • Kunstkade (dans en cultuur),
  • het Centrum voor Jeugd en Gezin,
  • het Sociaal Wijkteam (vragen over opgroeien en opvoeding),
  • de GGD,
  • Schoolmaatschappelijk werk van het Cedin,
  • dBieb,
  • Logopedie is Leuk
  • een Cesar-therapeut (verbeteren houding en beweging).

En niet te vergeten: een heleboel ouders

Gelukkig ook door een heleboel ouders, die hun talent, van techniek tot koken, van programmeren tot het leren van circusacts, graag aanbieden. Omdat kinderen ook daar zoveel van kunnen leren. En omdat het ook voor ouders zo leuk is om kinderen te helpen en te stimuleren.

We doen als team van IKC Prins Maurits elke dag met elkaar ons best om het allemaal vorm en inhoud te geven. Hoe? Komt u maar eens kijken en neem uw kind(eren) meteen mee! Als u vooraf een afspraak maakt, nemen wij graag de tijd om het u te laten zien en beleven.