4 t/m 12 jaar: Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang (BSO) is voor kinderen van 4 /m 12 jaar. De BSO IKC Prins Maurits biedt opvang voor en na de schooltijden, op school vrije dagen en in de vakanties.

Voorschoolse opvang

Begint uw werkdag voordat uw kind naar school gaat? Dan kunt u gebruik maken van onze voorschoolse opvang (VSO). Deze is open vanaf 7.30 uur. Uw zoon of dochter kan op de VSO een spelletje doen, nog even knutselen of bijvoorbeeld rustig een boekje lezen. Wij zorgen ervoor dat uw kind vervolgens op tijd in de klas is. Er wordt met u een afspraak gemaakt of uw kind in het klaslokaal wordt gebracht of dat uw kind nog even op het schoolplein mag spelen.

Naschoolse opvang

De naschoolse opvang start zodra de school de deuren sluit. Bij naschoolse opvang is de dag gebaseerd op een vast ritme. Nadat de kinderen binnenkomen drinken en eten we samen. De kinderen kunnen dan vertellen hoe hun dag was en op deze wijze de omschakeling maken van school naar BSO. Daarna kunnen ze meedoen aan een activiteit of iets anders kiezen. Wil een kind lekker zijn energie kwijt of heeft het juist behoefte aan even rust? De activiteiten worden met zorg ontwikkeld. Door de nauwe samenwerking met de school is het mogelijk activiteiten op elkaar af te stemmen. Om 18.30 uur sluit de opvang.

Onze pedagogisch medewerkers kijken en luisteren goed naar de kinderen. Ieder kind is anders, dat begrijpen wij heel goed. We zorgen ervoor dat er voor elk kind de ruimte is om zich, ook na schooltijd, op zijn of haar manier te ontwikkelen.

Oudere kinderen mogen zelfstandig naar huis als u hiermee akkoord gaat. Jongere kinderen worden door de ouder opgehaald.

Alles inclusief

De opvang is all-inclusive, u hoeft dus zelf niets mee te geven naar de opvang: wij zorgen voor gezond eten en drinken voor uw kind(eren).

Kom langs, maak kennis en raak overtuigd

De beste indruk krijgt u bij een bezoek aan ons IKC. We nodigen u dan ook graag uit voor een eerste kennismaking. Kijk voor meer informatie op de pagina aanmelden en kennismaken. U bent van harte welkom.